יום ראשון, 2 במרץ 2014

מתכון: אורז פילאף

שלום חברים,

היום אני רוצה לחלוק איתכם מתכון פשוט וטעים לאורז פילאף:

המצרכים:

שמן - 10 מ"ל
חמאה - 10 גר'
בצל - 50 גר'

אורז ארוך - 100 גר'
מלח ופלפל
ציר עוף - 150 מ"ל
עלה דפנה - 1

תהליך ההכנה:

חממו מראש את התנור לחום של 200 מעלות. חממו את השמן והחמאה בסיר של ליטר, על אש בינונית. הוסיפו את הבצל ובשלו עד שיתקבל מרקם עדין. הוסיפו את האורז ובשלו, תוך כדי ערבוב לעתים קרובות, עד שהתבשיל יהפוך לשקוף.
תבלו עם מלח ופלפל, הוסיפו את הציר ועלה הדפנה והביאו לרתיחה. כסו היטב את הסיר והכניסו לבישול בתנור ל-17 דקות. הוציאו את הסיר מהתנור והשאירו אותו בחוץ מכוסה לזמן של 5-10 דקות. הוציאו את עלה הדפנה והפרידו את הדגנים עם מזלג.

בתיאבון,
שף פרטי - שף נודד

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה