יום שבת, 14 בינואר 2012

מרק כרישה ותפוחי אדמה: תרופה לקור!

וואו איזה קור...בימים האחרונים אני ממש מרגיש כאילו חזרתי לפסגות ההרים המושלגים והקפואים של שוויץ, כילד שגדל בצפון למשפחה חקלאית תמיד לימדו אותי שגשם זה ברכה ולעולם אסור להתלונן עליו גם אם הוא מלווה בקור חודר עצמות או ב"נהר" נצחי ששטף את גינת הירק שלי, בחיי הבוגרים השכלתי להבין שלהתלונן זה בכלל לא יעיל לא על הגשם ולא על כל דבר אחר במקום להתלונן רצוי לפתח פתרונות...לגבי ה"נהר" ששוטף את גינת הירק זה בפיתוח, לגבי הקור מצאתי!!!! יש תרופה לקור והיא נרקחת בפשטות בכל בית ממוצע...

מרק כרישה ותפוחי אדמה

מצרכים:
20 גרם חמאה
300 גרם כרישה (החלק הלבן) קצוצה
4 בצלים לבנים בנוניים קצוצים
6 תפוחי אדמה בנוניים חתוכים לקוביות
1 ליטר מים או ציר עוף
200 גרם שמנת לבישול
מלח
פלפל לבן

אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה במחבת מטגנים את הבצל והכרישה עד לתחילת הזהבה, מוסיפים את המים או הציר ומביאים לרתיחה, מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים על אש נמוכה עד שהם מתרככים, טוחנים את הכל בעזרת בלנדר מוט (אפשר לסנן אבל לא חובה) מוסיפים את השמנת ומביאים שוב לרתיחה, מורידים מהאש מתבלים לפי הטעם ומגישים.

אשמח מאוד אם תפנו אליי בבקשות למתוכני חורף או מתכונים בכלל

שלכם,
מאיר קרנש - שף נודד

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה